Verema Solidària

Verema Solidària

Moonwine, impacte social real i immediat

15 d'agost de 2016

“Proximitat, projecte i persona” han estat els elements principals que han decidit Moonwine a col·laborar amb Verema Solidària. Ho explica el seu director general, Albert Díez: “Proximitat, perquè som i tenim l’empresa a Martorell i tot i ser del Baix Llobregat, és una comarca propera al territori d’actuació, el Penedès. Persona, perquè  la iniciativa parteix d’un dels cellers amb el qual col·laborem i de l’amic Rubèn Parera; per tant, tot el nostre suport. I pel projecte, perquè està clar que és innovador, disruptiu i de caire social. Tres aspectes que per a MOONWINE són fonamentals i part dels valors propis”.

MOONWINE és una empresa dedicada a l’exportació de vins ecològics i biodinàmics catalans, “de vins globals de varietats autòctones” ressalten els promotors.  En la seva visió i missió d’empresa, posen èmfasi en “compartir amb distribuïdors i importadors allò únic i autèntic els cellers, perquè arribi al consumidor final dels respectius països (…) traslladant valors i cultures”.

Impacte social real i immediat

Albert Díez afirma amb convenciment que Verema Solidària és una acció “innovadora i amb impacte social real i immediat”. I justament per aquests factors no han dubtat a adherir-s’hi com a empresa del sector del vi. Tenir clar que hi ha dues entitats amb projectes concrets ha estat fonamental per conèixer la traçabilitat de l’aportació econòmica i saber per avançat a què es destinarà la col·laboració de les empreses. En aquesta primera edició, al reforç educatiu escolar de Càritas Sant Feliu i a consolidar l’hort de teràpia psico-social per a afectats per malaltia mental del Garraf, en el cas d’AFAMMG.

La iniciativa és lloable i necessària vindrà a dir el director general de MOONWINE, però adverteix que “som conscients que necessitarà un temps perquè es consolidi. El món del vi és encara tradicional”. Albert Díez ha conegut per mitjà d’empreses i persones properes situacions de pobresa i exclusió social, allò amb què la Verema Solidària vol tallar. En aquest sentit, explica: “En el sector agrícola i vinícola són tradicionals i històriques certes situacions de desigualtat amb sistemes molt patriarcals, heretats de generacions anteriors. Accions com aquesta ajudaran al sector a entrar en un altre tipus de dinàmica, més pròpia d’altres sectors”.

Certament, el món del vi ha observat en els últims anys un desequilibri, entre aquells qui poden pagar per fer una visita enoturística i aquells que van a treballar les vinyes –mancats de recursos i de formació– perquè ningú més ho vol fer.

“MOONWINE és una empresa petita i no tenim un pla de responsabilitat social corporativa. Totes les accions i decisions es prenen dins de l’empresa, fins i tot els vins propis tenen al darrere l’ètica i el respecte”. Que hi siguin presents és important perquè aporten valor afegit al vi. El de Verema Solidària que farem possible si tu hi col·labores, també els inclourà, l’ètica i el respecte.

Temes col·laboracióèticapatrociniresponsabilitat empresarialRSCsolidaritatvalor afegit

Carregant...
x
X