Verema Solidària

Verema Solidària

El programa del dia de la Verema Solidària

20 de setembre de 2016

Ja queden pocs dies per a la Verema Solidària, per al 25 de setembre. I probablement us estareu preguntant com anirà la jornada, quin programa us tenim preparat i en quins horaris aproximats. Us assegurem que serà un dia irrepetible pel que tindrà de contacte amb la natura, aprenentatge, col·laboració, germanor, solidaritat i experiència vivencial. Si encara no t’has apuntat, afanya’t. Tens moltes opcions per participar-hi, però d’algunes ja en comencen a quedar poques unitats.

Sigui quina sigui la teva edat (vindran famílies amb menors i adults de totes les joventuts, la primera, la segona, la tercera…), vinguis en família o amb amics, sol o acompanyat, t’espera un complet programa per passar el dia, sense presses però també amb tot el que necessitis per fer-lo intens.

09:30    Recepció. Benvinguda als participants a la Beguda Alta. El camí a la finca no és complicat però no volem que se’ns perdi ningú.

10:00    Arribada a la vinya. Inscripció de participants, indispensable.

10:30    Petit esmorzar. Cafè i pastes. Cal estar en plenes condicions per afrontar la verema i volem que tots estigueu ben a gust i en forma.

11:00    Verema. Activitat dirigida per sumillers voluntaris de les escoles CETT, ESP i Espiells amb el suport de l’Associació Catalana de Sommeliers. Ells ens proporcionaran les tisores, ens ensenyaran com utilitzar-les, què cal tenir en compte a l’hora de tallar el raïm… i respondran a qualsevol dubte o pregunta que tingueu. Temps calculat de verema: una hora i mitja.

12:30    Visita a les vinyes de conreu bio-dinàmic de Finca Parera. Activitat opcional: cadascú pot apuntar-se a les que desitgi segons les ganes que tingui. Hem dissenyat un programa molt interessant al voltant de quatre punts:

  • 1. Vinya i biodinàmica, què és la biodinàmica i com s’aplica a la Vinya Parera
  • 2. Les abelles, la importància que tenen en la pol·linització i en l’elaboració del vi
  • 3. Compost i multicultiu, dos conceptes associats al cultiu ecològic i biodinàmic
  • 4. Tast de vins de diferents cellers de la zona, per anar fent boca i comprovar el que suposa la biodinàmica.

14:00     Dinar. Després d’haver tocat terra i raïm, d’haver treballat de valent i haver après un munt de coses, arribarà el moment de recuperar forces i relaxar-se, xerrar, fer amistats i sobretaula enològica.
El menú constarà d’entrants (amanides, formatges, anxoves, pà amb tomàquet) i un arròs de camp amb botifarra i verdures bio i el toc especial de Xavier Pellicer (xef del restaurant eco-biodinàmic Céleri).

17:00     Fi de festa. Comiat a tothom: veremadors/es.

Esperem i desitgem que tot estigui a l’altura del que us mereixeu. I també que sigui l’inici d’una sèrie molt llarga i fructífera de veremes solidàries. Per tallar amb la pobresa i l’exclusió social.

Si encara no t’hi has apuntat, encara hi ets a temps. Hi ha un munt d’opcions a goteo.org.

Junts ho farem possible. Fem un gest per tallar amb la pobresa.

Temes horarimenúprogramatastverema solidaria

Carregant...
x
X