Verema Solidària

Verema Solidària

Mas Albornà i el programa Senectus

8 de juny de 2017

Mas Albornà és una entitat molt arrelada al seu territori, el Penedès, on porten 45 anys fent tasca d’integració sociolaboral, emprenedoria, innovació i visibilització amb persones amb discapacitat o trastorn mental. Tenen la seu a l’Alt Penedès però la seva feina va més enllà de fronteres físiques. Algun dels programes que porten a terme estan obrint camí cap a una atenció integral dels usuaris en totes les fases de la seva vida. Un exemple d’aquest esperit innovador és Senectus, el programa que rebrà un dels Premis Verema Solidària enguany.

Què és Senectus?

Les persones amb discapacitat o trastorn mental que arriben a la vellesa tenen necessitats assistencials, d’oci, laborals… específiques, a les quals ara mateix ningú ofereix resposta. Ni les institucions públiques ni les empreses privades. Per això, Mas Albornà ha fet un pas endavant creant Senectus, un programa amb activitats dirigides a persones d’entre 45 i 69 anys d’edat, per a què es mantinguin al màxim de les seves capacitats i vinculades socialment quan es fan grans. S’ha de tenir en compte que en les persones amb discapacitat intel·lectual el procés d’envelliment es produeix molt abans del que entenem com habitual, per exemple, per l’edat de jubilació. Això fa que necessitin més suport que altres persones, i també molt abans.

Ens fa molta il·lusió saber que des de Verema Solidària, tots junts, amb vosaltres i els vostres amics, família, companyes, … podem fer quelcom molt concret per tirar endavant i fer créixer Senectus: descobrir aquesta realitat i ser dels que fem alguna cosa per donar oportunitats a les persones més vulnerables. Fer pinya a través de Verema Solidària per aportar fons. Perquè, recordeu, el 80% de les aportacions que feu es destinaran a dotar els Premis Verema Solidària i a una formació sobre captació de fons per a entitats socials del territori; quant més diners aconseguim, més diners rebrà Senectus. Els que vulgueu tenir una experiència a vinya, podreu escollir Penedès i/o Empordà; si preferiu donar suport a la causa d’altres formes tindreu també opcions, com la fila zero – donació.

El 26 de juny comença la campanya de micromecenatge 2017

Les vostres aportacions es multiplicaran dins SenectusEn una primera fase, Mas Albornà ha iniciat certes activitats amb una desena d’usuaris en procés d’envelliment de la pròpia entitat. En la fase següent, i segons els recursos disponibles, Mas Albornà muntarà tallers cognitius, lúdics i terapèutics així com trobades amb col·lectius d’edats similars d’altres centres i indrets de Catalunya, a més de poder atendre a més usuaris. La trajectòria de Mas Albornà és tota una garantia, perquè ha posat en marxa diversos serveis assistencials –una llar residència, un centre ocupacional, producció d’objectes artesanals– i moltes activitats encaminades a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental – una bugaderia, un servei d’orientació a les persones, serveis als municipis–.

I ara, podem tallar amb l’exclusió social passant un dia diferent, de descoberta, d’aprenentatge a vinya, amb gent que com tu vol passar-ho bé i ser solidari. És a les nostres mans.

Quan començarà la campanya? El proper dilluns 26 de juny. Tens por d’oblidar-te? Et podem avisar quan comencin les inscripcions: Apunta’t al nostre servei d’alerta i comença a fer boca-orella!!

Temes campanya 2017enosolidaritatentitats beneficiàriesmas albornàPenedès

Carregant...
x
X