La “polaroid” de Pau Albó, enòleg del Celler d’Espolla

La polaroid de Pau Albó, enòleg del Celler Cooperatiu d’Espolla
Verema Solidària, 30 de setembre
Espolla, Alt Empordà

Pau Albó, enòleg del Celler Cooperatiu d'EspollaVS – Què és per a tu la Verema Solidària?
Pau Albó – L’oportunitat per apropar la realitat del món de la vinya i el vi a consumidors i gent interessada. I al mateix temps participar d’una iniciativa solidària que pugui beneficiar als més desafavorits.

VS – Què es farà el dia de la Verema a RiB, quin aspecte t’agradaria destacar?
PA – La idea és de trobar-nos tots a les instal·lacions de la cooperativa per presentar-nos a la gent que ve a participar de la Verema. El nostre projecte, amb més de 80 anys d’història, és un exemple d’èxit de la unió de les voluntats i els esforços de tots els viticultors que n’han participat. La unió fa la força

VS – Quina varietat de vi veremarem i a quina vinya?
PA – Fa un parell d’anys que hem iniciat una nova aventura des de la Cooperativa: el conreu de finques que per motius diversos els nostres socis ja no poden treballar. Anirem a la Coromina, una d’aquestes vinyes que gestionem directament. Una vinya vella de varietats tradicionals i, d’entre elles, ens dedicarem a recollir la Carinyena Negra

VS – Quin tipus de vi faràs amb el que veremarem el dia-D?
PA – L’objectiu és fer un vi de finca com els que ja fem dins la sèrie de Vins de Postal: elaboracions de poc volum per buscar la màxima expressió que ens pugui oferir una varietat i una parcel·la. En aquest cas una Carinyena Negra de la Coromina, una vinya vella de muntanya. A partir d’un raïm molt madur l’objectiu és elaborar un vi negre tot fent un treball amb les seves lies.

Comparteix