Verema Solidària

Verema Solidària

Un centenar veremant a la Vinyeta, una família gran

7 de setembre de 2017

Ja hem fet la primera Verema Solidària 2017. I ha estat tot un èxit. De participació, de bon rotllo, de coneixement, d’aprenentatge, de recaptació. La Vinyeta, a Mollet de Peralada –Alt Empordà– va ser el celler amfitrió d’aquesta primera acció de les quatre que enguany composen les activitats de Verema Solidària a vinya. Un centenar de persones, adults i molts nens, vam gaudir de la màgia d’aquest celler, dels seus vins de territori molt característics i de la naturalitat del seu enoturisme integrat al dia a dia. Ara també hi sumem tots enosolidaritat.

La benvinguda es va fer amb una copa a la mà, passades les sis i tocats per la tramuntana, com no! … tastant vins emblemàtics del celler i d’altres cedits per la DO Empordà. I tot seguit es van presentar Verema Solidària i els projectes que rebran la major part del que s’aconsegueixi recaptar –Construint oportunitats, de Fundació Astrid-21 i Senectus, de Mas Albornà–, els dos dirigits a la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual. A continuació, un recorregut per la vinya de la mà de Josep Serra i Marta Pedra, fundadors del celler, impulsors de la recuperació d’aquestes terres per al conreu de la vinya, amb un concepte integral de la natura i el paisatge que els ha dut al cultiu ecològic. O a recuperar espècies autòctones, com les oliveres d’Argudell o les gallines empordaneses. O a tenir ovelles per mantenir netes d’herba les vinyes.babushki.online

. O a tenir cura de les abelles per mantenir l’equilibri natural del territori. O…

 

El moment de la mini-verema va tenir tothom ben ocupat fins la posta de sol, amb la inestimable ajuda de sommeliers voluntaris per ajudar a collir bé el merlot, triar-lo, netejar-lo… i per aprendre sobre aquesta varietat i sobre com es fa un vi. En Dani Martínez, Millor Sommelier de Catalunya 2016 i membre de l’equip del Celler de Can Roca, s’hi va afegir de nou com al 2016. I és que Verema Solidària també és una festa per als sommeliers, que gaudeixen afegint els seus coneixements i experiència a aquesta estona màgica i punt central de cada jornada: el contacte amb la terra, la vinya, el raïm, com una família gran.

Aquest moment va tenir continuïtat perfecta quan just després es va poder trepitjar i premsar el raïm com es feia antigament, en cubells de fusta i premses manuals. Una experiència única que no es pot gaudir a qualsevol lloc. L’aperitiu ideal abans del sopar que va cloure la jornada.

Fins dimecres 13 de setembre qui vulgui encara es pot inscriure a alguna de les activitats a vinya, per veremar al Penedès o a l’Empordà, o sense anar a vinya, per fer un tast amb en Josep Roca, un dels millors sommeliers del món, reservar ampolles dels vins solidaris que s’elaboraran, o simplement per fer una aportació de suport a la campanya.

A Verema Solidària es detallen les diferents opcions per “tallar amb l’exclusió social”.

Amb les inscripcions obertes fins el 13 de setembre, el repte és seguir sumant.

Les tres veremes solidàries 2017 on encara podrem sumar són:

  • dissabte, 16 de setembre, a Celler Credo (Penedès)
  • diumenge, 17 de setembre, a Raventós i Blanc (Penedès)
  • dissabte, 30 de setembre, al Celler Cooperatiu d’Espolla (Alt Empordà)

Ens faltes tu! Inscriu-te a https://ca.goteo.org/project/verema-solidaria-2017

Tots tres cellers estan invertint esforços i il·lusió per brindar una jornada molt singular als participants, afegint a les activitats pròpies de Verema Solidària – miniverema, visita a vinya, trobada amb entitats socials, tast de vins i dinar – que convertiran el dia literalment en una festa, per exemple, amb música en viu a Celler Credo i Raventós i Blanc, o amb un dinar “de postal” fidel a les tradicions, al Celler Cooperatiu d’Espolla.

Uneix-te a la festa, fes quelcom diferent i suma solidaritat!

Carregant...
x
X